lucka8En riktigt julig löpkalender är en julkalender för dig som älskar att springa, oavsett nivå. Nybörjare som mer erfaren. Varje lucka kommer att innehålla något löprelaterat. Det kan vara allt från tekniktips eller träningspass till tips på prylar. Hashtagar du dessutom din lucköppning på instagram med #enriktigtjuliglöpkalender är du med och tävlar om fina julklappar. Ju fler hashtagar på olika lucköppningar, desto större vinstchans.

I dagens lucka ska vi leka lite med fart, kort och gott ska vi ägna oss åt det vi kallar för fartlek i löparvärlden. Fartlek är ett svenskt hittepå som tillämpas världen över med just benämningen fartlek, vilket är lite roligt. Det man gör under ett sådant här pass är att under passets gång lägger in fartökningar/intervaller sporadiskt. Det kan vara att spurta mellan två lyktstolpar för att sedan joggvila mellan nästa två eller varför inte göra en tempoökning till strax under mjölksyratröskeln sista 4-5 minutrårna av passet. Det är bara fantasin som sätter stopp men en tumregel är att alltid inleda och avsluta passet med minst 5 min lugn jogg som upp-/nedvarvning. Därefter kan du variera typer av intervaller såväl som underlag och miljö.

I dagens pass vill jag att du ska hinna med minst 9 intervaller av minst 2 olika typer. Tid och tempo är valfritt. Låt fantasin flöda!