lucka16En riktigt julig löpkalender är en julkalender för dig som älskar att springa, oavsett nivå. Nybörjare som mer erfaren. Varje lucka kommer att innehålla något löprelaterat. Det kan vara allt från tekniktips eller träningspass till tips på prylar. Hashtagar du dessutom din lucköppning på instagram med #enriktigtjuliglöpkalender är du med och tävlar om fina julklappar. Ju fler hashtagar på olika lucköppningar, desto större vinstchans.

Variation i sin träningen är a.o. både för att utvecklas som idrottare men också för att hålla sig skadefri. Som löpare är crosstrainer en superbra alternativ träningsform då det påminner mycket om löpning men ger en mycket skonsammare belastning för kroppen. Väljer du att släppa handtagen utmanar du även balansen vilket är superbra!

Vissa gym har speciella crosstrainerpass i form av gruppträning, testa gärna ett sådant idag. Har du inte möjlighet till det men ändå har tillgång till en crosstrainer följer här tips på crosstrainerpass du kan göra;

  1. 4x4min. Kör 4 intervaller på 4 minuter vardera med 1 min vila mellan intervallerna. Belastningen ska vara medelhård (5a av en skala på 1-10)
  2. Tabata. 8×20 sekunder där du ger allt. 10s vila. Upprepa detta 2-4 gånger med en setvila på 1 min.
  3. 15x1min. Kör 15 intervaller på 1 min vardera med 30 sekunders vila. Belastningen ska vara hård (7a av en skala på 1-10).

Glöm inte att värma upp och varva ned ordentligt!