lucka14En riktigt julig löpkalender är en julkalender för dig som älskar att springa, oavsett nivå. Nybörjare som mer erfaren. Varje lucka kommer att innehålla något löprelaterat. Det kan vara allt från tekniktips eller träningspass till tips på prylar. Hashtagar du dessutom din lucköppning på instagram med #enriktigtjuliglöpkalender är du med och tävlar om fina julklappar. Ju fler hashtagar på olika lucköppningar, desto större vinstchans.

Skogen i all ära men ibland har vi inte möjlighet att ta oss ut i naturen, men bara för att vi befinner oss i staden betyder det inte att man inte kan skapa extremt roligt och utmanande träningspass. Stadsmiljön kan vara minst lika rolig bara man har lite fantasi och idag ska vi använda oss av trappor. Jag själv använder mig mycket av trappor i min vinterlöpning då det är lätt att finna i t.ex. trapphus vid lägenhetsområden.

Uppvärmning: Jogga lätt 5-10 minuter där sista delen består av några lätta ruscher för att få igång kroppen. Om du vill får du gärna stretcha också.

Pass: Leta reda på en lämplig trappa om några meter. Det kan vara ute såväl som i ett trapphus. Kör sedan följande övningar uppför med jogg- alt. gångvila nedför:

3 VARV AV:

  • 3 x löpning uppför på varje trappsteg.
  • 3 x löpning uppför på varannat trappsteg.
  • 2 x djupa knäböj med hopp till nästa trappsteg.
  • 2 x sidohopp på varje trappsteg.

2 minuters vila mellan varje varv.

Inte trött? När du har gjort alla varv avslutar du då med att göra så många burpees som möjligt under 2 minuter. Glöm absolut inte att varva ned och stretcha ordentligt!

Lycka till!