För några blogginlägg sedan blickade jag tillbaka på det gångna tävlingsåret och kunde konstatera att det blev ganska spontant år 2017. Lite som ett sabbatsår för att bara ha roligt. År 2018 däremot tänkte jag satsa lite mer och våga utmana mig. I detta inlägg avslöjar jag mina mål och delmål. Enjoy!

HUVUDMÅL: Ironman Kalmar, 18 Augusti.

Detta är mitt stora mål och utmaning år 2018. Att genomföra en Ironman! Alla som gjort eller tänkt göra en Ironman vet att det är inte själva Ironmantävlingen som är utmaningen egentligen utan det är all träning och förberedelse den kräver innan som är den stora utmaningen. Jag är långt ifrån min bästa form så därför kommer detta bli en STOR utmaning för mig. Jag behöver bland annat gå ned ca 6-8 kg i vikt för att slippa släpa på onödiga kilon samt få tillbaka min uthålliga löparkropp igen.
– Tidsmål: Ta mig runt
– Viktmål: 68-70 kg

DELMÅL 1: Rom Marathon, 8 April. 

Ni som följer mig vet att jag har ett livsprojekt att springa 50 maraton innan jag fyller 50 år. Detta blir min 5e maraton i samlingen och även ett delmål inför Ironman.
– Tidsmål: Under 5h och njuta av loppet
– Viktmål: 73-75 kg

DELMÅL 2: Cykla till Paris, 29 Juni – 7 Juli. 

Det är andra gången jag kommer att trampa på min gula Team Rynkeby cykel till Paris åt Barncancerfonden. Denna gången gör jag det tillsammans med min älskade sambo och detta blir vår gemensamma semester i sommar.
– Tidsmål: 7 dagar
– Viktmål: 70-73 kg

—————————————————————————————————————————-

Utöver dessa mål kommer jag även att delta i andra tävlingar som Vätternrundan, Göta kanal simmet och andra lopp som jag tycker är roliga. Jag hoppas även på att under hösten kunna springa ett till maraton, men det beror helt på hur min kropp återhämtar sig efter Ironman.

Hur ser dina mål ut 2018?