img_0374

 

Nu är det är höst, det går inte att förneka längre. Alla löv har fallit till marken, det är kallt och det regnar näst intill hela tiden. Tävlingssäsongen är över och det är långt kvar till nästa lopp. Att motivera sig till att gå ut och springa är svårt, det måste även jag medge! Hade det inte varit för att jag skulle springa maraton i Frankrike (Nice till Cannes) skulle jag ha svårt att tro att min löpning skulle existerat denna höst. Motbjudande är ju bara dess förnamn. Nu vet jag att många av er följare inte har haft en sådan fantastisk upplevelse att se fram emot som jag haft. Så här delar jag med mig av några enkla tips som du kan ha i åtanke för att hålla humöret uppe och njuta av tillvaron.

 

  1. Ta vara av dagsljuset. Se till att vara ute så mycket som möjligt och ta vara av dagsljuset. Även de dagar som känns mörka ger ljuset nytta. Om du inte hinner springa, ta åtminstone en promenad på lunchen. 10 minuter ute gör i rörelse gör stor skillnad.
  2. D-vitamin. Under höst och vinter har vi inte mycket soltimmar. Förutom att ta vara av de få soltimmar vi har kan det vara bra att tillföra D-vitamin som kosttillskott. D-vitamin tar vi till största del upp från just solen som också gör oss pigga.
  3. Klä dig färgglatt. Gärna neongult och reflekterande färger så att du syns i mörkret.
  4. Hitta en löpgrupp. Anslut dig till en löpgrupp nära sig för att få pepp och motivation att komma ut i alla väder.
  5. Ät dig pigg. Ta bort halv-/helfabrikat och ätt ren, naturlig mat som gör dig pigg och stark istället för trött och orkeslös. Du blir vad du äter!
  6. Rutiner. Efter sommaren och semestern kanske du har kommit ur balans och rutin. Hitta tillbaka till dina gamla rutiner igen, eller kanske skapa nya bättre?
  7. Balans och prioriteringar. Hitta en balans mellan jobb, träning, familj, socialt och prioritera det som är viktigast för just dig just nu. Umgås med de vänner som ger dig energi istället för att umgås med energitjuvar.
  8. Sömn. Se till att skapa dig en god natts sömn varje natt! En god sömn gör dig pigg och frisk.
  9. Tänk positivt. Se möjligheter istället för hinder. Skapa ett mål och fundera ut vad som krävs av dig för att nå det. Sätt delmål. Med rätt attityd och inställning kommer man långt.
  10. Välj livskvalitet. Ha roligt och njut av livet!