Igår tyckte jag det var kallt, men idag var det ta mig tusan ännu kallare! Minus 16 grader. Brr! Det trots att det faktiskt snöade igår kväll som låg kvar fint på marken. Då brukar det ju vanligtvis bara vara någon minusdag, men icke!

dec27

Detta hindrar ju såklart inte mig. Främst för att jag inte har någon termometer att titta på innan jag går ut utan jag kör “old school” och ställer mig utanför dörren för att känna på vädret för att veta hur jag ska klä mig, men också för att jag idag skulle bli upplockad av en kille från klubben kl. 8.35 då vi skulle springa en gemensam löprunda med några andra klubbmedlemmar vid Kilenegården på Hammarö. Vad har jag för val då? ;) Det var inte förens jag satte mig i bilen som jag fick höra att det var -16°c. 

När det kommer till löpning i sådan extrem kyla, på gränsen till icke springbar temperatur är det lågintensivt som gäller. Vi sprang därmed en längre tur på 18 km, det vill säga Kilenegårdens alla slingor/banor. Skönt! Dock var mina leder extremt stela i och med det hårda väderomslaget pga min reumatism, så de sista kilometrarna blev väldigt tunga. Som att springa i motvind, svampigt eller liknande. Nu kanske några av er undrar varför jag ens gav mig ut när jag var så stel, men det mina vänner, det beror på att träning och rörelse är den allra bästa medicinen! Det är detta som gör att jag slipper inflammationer och att inta receptbelagd medicin. Jag är inte min sjukdom, så enkelt är det! :)

Föresten, jag får en del frågor om vinterlöpning. Hur man ska klä sig och tips. Är detta något ni skulle uppskatta att jag skriver om i några blogginlägg framöver?