mars25-1I år infaller sig påsken väldigt tidigt. Det är knappt så att vägarna har hunnit bli körbara, MEN det hindrar oss inte från att köra ännu en upplaga av #långfredagsturpåcykel. En arrangerad cykeltur där vem som helst kan vara med och cykla. Alltså inget lopp utan en fin söndagstur. Alla som deltog betalade minst 50 kr för att vara med genom att stoppa dem i bössor där alla pengarna går oavkortat till Barncancerfonden genom Team Rynkeby Värmland, cykelteamet jag är med och cyklar för. 

Turen blev riktigt lyckad. Trots att väderprognoserna visat ett hemskt väder så blev vi ändå runt 100-150 stycken som cyklade 6 mil tillsammans på de Värmländska landsvägarna. Jag var väldigt tveksam in i det sista om jag skulle cykla eller inte eftersom jag tampas med min reumatiska sjukdom och underkylt regn på cykel är bland det värsta jag kan utsätta mig för. Men jag är sjukt glad att jag pälsade på mig så att jag efterliknade en falukorv och anslöt mig till klungan! För det var riktigt häftigt att vara med om och att cykla med detta enormt stora gäng!

Vi var till och med tvungna att dela upp oss i mindre klungor, team rynkeby först och 3 andra cykelklubbar därefter (min klubb i2 if triathlon, OK Tyr och Skoghall CK) för att hålla struktur och ordning. Hur häftigt är inte det? Ni kan ju tänka er vilken uppmärksamhet vi fick när vi cyklade genom centrala Karlstad…

Efter dagens tur är jag verkligen fylld av både glädje och energi. Jag längtar verkligen tills vi ska ut med teamet och träna inför vår resa till Paris! Nu är det bara 2 inomhuspass kvar innan vi drar igång med 3 cykelpass/vecka utomhus. Att cykla är verkligen lycka på hög nivå! Och det kan ju inte bli bättre när man får göra det i vetskapen om att få rädda liv!