Det helt helt sjukt vad tiden går fort. Om exakt en vecka är det julafton! Har ni några julfeelings? Jag har det då inte och det beror på att det mest har varit ruggit höstväder med regn och dis hittills (förutom idag då det är svinkallt). Nu är ni säkert många som funderar på vad ni ska ge bort i julklapp? Eller kanske önska er själva. Jag tänkte därför dela med mig av några julklappstips för konditionsidrottaren som jag själv önskar mig.

 

julklappstips löpare

 

1. Laktattest. Nu när jag dragit igång min löpning igen mer strukturerat inför 2015 så skulle jag även vilja göra ett nytt laktattest för att kunna sätta mina nya pulszoner som är aktuella för idag. Träningen blir så mycket roligare och även mer effektiv samt att risken för överträning minimeras enormt.

2. Tidningsprenumeration. Jag har tre favorittidningar och det är Runners World, Spring och Aktiv träning. Det skulle därför vara en lyx i vardagen att ha en prenumeration på någon av dessa tidningar.

3. Kompressionstights. I och med min sjukdom (reumatism) skulle jag vilja ha ett par kompressionstights att sova i för att öka blodgenomströmningen och på så vis förebygga ev. återfall.

4. Träningslitteratur. Jag älskar faktaböcker om träningslära och just nu skulle jag mer än gärna vilja lägga vantarna på boken ”Triathlon för dig!” eftersom år 2015 kommer bli mitt ”debutår” för triathlontävling (olympisk distans).

5. Skruvbrodd till löparskorna. Istället för att köpa dyra broddskor som ändå inte passar mina fötter skulle jag vilja ha skruvbrodd att kunna skruva i mina favoritlöparskor istället när det blir halkigt.

 6. Löparvantar. Det är kallt och mina händer behöver värme då mina gamla börjar gå sönder.

7. Peronligt träningsprogram. Ja, du läste rätt. Det stämmer! Även jag skulle vilja anlita någon för ett pronligt träningsprogram att nå mina mål. Även om jag både är utbildad personlig tränare och löpcoach är det bra att ha någon annan som planerar min träning. Anledningen till det är för att den personen kan se mig och mina behov ur en annan synvinkel som jag kanske missar eller ”blundar” för.