Jag vill inleda detta inlägg med att skriva – Jag har höjdskräck! Deluxe! Jag kan inte stå högre upp än på en stol utan att bli paralyserad och handlingsförlamad, alltså kan jag nätt och jämt byta glödlampa.

Idag gjorde jag något oväntat. Efter dagens WOD stannade jag och två tjejer kvar boxen för att träna lite på våra gymnastiska svagheter. Det inleddes med att stå på händer, hänga i ringar m.m. för att sedan plocka fram repet att klättra i. Repet har varit min mardröm, stora skräck. Dels för att jag inte kunnat ta mig upp rent styrke-/teknikmässigt men också för min enorma höjdskräck. Jag är så rädd för att ramla ned och dö. Idag gav jag mig på repklättringen och jag fick till en riktigt bra teknik som kändes trygg. Så jag klättra en bit upp, högre än stolshöjd!

Kan ni gissa känslan jag fick? Först panik över hur jag skulle ta mig ned, men det löste jag. Väl nere fick jag en enorm segerkänsla och tyckte till och med att det var lite roligt att leka klätterapa, så jag testade en gång till! Jag mötte en av mina största rädslor och övervann den! :D

Nu återstår bara att utveckla denna repklättring till ännu högre höjder, målet är att nudda i takbjälkarna och sedan även ha en lika fin teknik ned. Så att jag inte slår ihjäl mig.

Har du övervunnit någon rädsla? Isf, vad och hur gick du tillväga?

rep