Samarbete med Slotmania.se

 

Ett hälsosamt liv är det många som eftersträvar och det är ibland lättare sagt än gjort. Det finns olika metoder som kan hjälpa och koncept som är bevisat att de fungerar. Ett hälosamt leverne är viktigt och du bör implementera både träning och en bra kost i ditt vardagliga liv, ett träningspass behöver nödvändigtvis inte vara på daglig basis utan det räcker att du rör på dig 2-4 gånger i veckan. I detta inlägg bjuder jag på några tips till dig!

 

Äta rätt
Något som är viktigt är kosten, faktum är att en hälosam livsstil baseras på vad du äter, du behöver nödvändigtvis inte träna mycket utan det kan räcka med att byta ut dina matvanor. Försök exkludera socker så gott det går (givetvis är det viktigt att unna sig också!) då socker faktiskt är beroendeframkallande. Om du har ett högt intag av socker kan det den lättaste metoden vara att trappa ner på sockerintaget och inte sluta helt, just eftersom du annars kommer få ett högt sockersug som kan göra det svårt att motstå.

 

Röra på dig – vardagsmotion fungerar!
Att röra på sig är kanske den delen av en hälsosam livsstil som många tycker är mest besvärlig. Tiden kanske inte räcker till i vardagen eller annat som gör att du har det svårt att hålla igång. Om du känner att gym och andra typer av träningsaktiviteter inte hinns med kan vardagsmotion vara en bra början. Du kan absolut ta trapporna istället för hissen och du kan även promenera och skippa att ta buss eller bil. Eller så kan du gå en kvällspromenad på bara 20 minuter för att inkludera någon form av motion i din vardag – mer än så behöver det inte vara!

 

Utesluta stressmoment och ”måsten”
Många svenskar lever ett hektiskt liv med mycket måsten och andra grejer som kan vara stressande faktorer. Det kan vara nyttigt att exkludera stressiga faktorer för att istället fokusera på något mer avslappnande, vissa tycker det är avslappnande att läsa en bok, lyssna på podd, underhålla sig på nätet med spel eller något annat. Något som kan minimera stress är också träning, träning har många fördelar både fysiskt och psykiskt!