Onlinecoaching,
Stark från grunden!

 

För dig som vill bygga en stark löparkropp från grunden under höst/vinter för att skapa en snabb, stark och framförallt skadefri löpsäsong år 2023!

 

 

Det går också bra att anmäla sig genom att maila info@marathonemma.se, ange då även vilken nivå du önskar att anmäla dig till.

Har du frågor går det också bra att maila till samma mailadress.

Löpstark från grunden, fas 1

För dig som vill ha en lite enklare variant av onlinecoaching mot min ordinarie där löpningen ligger i fokus. Perfekt för dig som vill ha en tydlig plan för grundträningen under höstens/vinterns mörka månader att följa. Vi kommer att fokusera på att bygga en snabb, stark och framförallt skadefri löparkropp inför löpsäsongen 2023 med fokus på just styrka! Både genom strykteträning men också i löpningen.

Du erhåller ett färdigt upplägg under 3 månader (September, Oktober och December) som inte tar hänsyn eller specifika önskemål utan du kan istället välja mellan 2 olika nivåer (kom igång eller utveckling) och du väljer den nivå som passar dig bäst (se nivåerna längre ned). Passen är sedan anpassade så att alla ska kunna genomföra dem. Du behöver ha tillgång till träningsredskap (hantlar, skivstång eller kettlebell) som ger dig utmaning i styrkan.

Upplägget består av 2-3 löppass och 3 Styrkepass per vecka. Du får tillgång till en app där alla pass finns tillgängliga. Här finns även en sluten grupp med alla deltagare i löpcoachingen för att kunna peppa varandra med texter, videos och bilder! Jag kommer även att lägga ut undervisande material i gruppen samt dela med mig av olika tips.

Många löpare tycker att styrka är tråkigt, men vet också att den är mycket viktig! Med detta upplägg blir det betydligt roligare och du kan få pepp och stöd genom de andra i den slutna gruppen!

Vill du ha individuell coaching som är utformat efter ditt specifika mål, förutsättningar och ev. skadehistorik (eller om du även vill lägga till kost) rekommenderar jag min vanliga coaching. Länk här!

 

Onlinecoaching

Löpstark från grunden

DETTA INGÅR

N

Färdigt träningsupplägg som sträcker sig över 3 månaders tid – September, oktover och november där fokus ligger på grundträning i löpning och löpstyrka.

N

Sluten grupp med alla deltagare i löpcoachingen för att kunna peppa varandra i text, bild och video! 

N

Undervisande material, pepp och tips från mig i både text och video som skickas ut regelbundet i den slutna gruppen.

N

Uppdatering av träningsprogrammet sker månadsvis.

N

Smidig app där allt är samlat!

PRIS: 1950 kr (650 kr/månad)

VÄLJ DIN NIVÅ

Kom igång

För dig som vill komma igång med löpning på ett skonsamt sätt. Passar även dig som vill komma igång med löpning efter graviditet, då ska de ha gått minst 3 månader efter förlossning och att du har tränat upp bäckenbotten med aktiveringsövningar så att du inte har några tyngdkänslor eller urinläckage vid jogg på stället under 60s.

Utveckla din löpning

För dig som redan är igång med din löpning och vill utvecklas i den, bli snabbare eller springa längre sträckor. 

 

 

Vanliga frågor och svar

Här kan du läsa de vanligaste frågor och svaren. Har du inte fått svar på just din fråga? Gör då en intresseanmälan ovan och skriv frågan under meddelande.

Vilka träningsredskap behöver jag?

Träningsredskap som gör det tillräckligt utmanande för dig. Är du nybörjare så behöver du inte några redskap till att börja med, är du van med styrketräning behöver du hantlar, skivstång ELLER kettlebells i en vikt som kan utmana din styrka!

När börjar det?

1 September och pågar fram till och med 30 November, totalt 3 månader.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag?

Självklart! Du får ett kvitto med namn på som du kan lämna direkt till din arbetsgivare alt. ladda upp i friskvårdsportal (t.ex. ePassi, Wellnet, Benify m.fl.)

Hur och när sker betalning?

Med kort som sker via ett helt säkert betalningssystem på uppstartdagen 1 September och kvitto skickas ut så snart betalningen gått igenom. Inga fakturor skickas ut. Önskas delbetalning med 650 kr/månad går det också bra. Maila mig isf på info@marathonemma.se och skriv vilken nivå du önskar så löser vi detta.

Behöver jag en pulsklocka med gps?

Nej.

Vilket upplägg passar mig?

Se de olika nivåerna längre upp, om du känner dig osäker på vilken nivå du ska välja kan du maila mig till info@marathonemma.se för rådgivning.

Behöver jag fylla i frågeformulär?

Du kommer att få ett omfattande frågeformulär utskickat till dig per automatik med 

Vad händer efter fas 1?

Efter fas 1 (September-November) kommer det att finnas möjlighet att fortsätta med fas 2. I fas 2 fortsätter vi att bygga en stark grund men med progression.

Om mig och min bakgrund


Mitt namn är Emma Blomqvist och jag är en småbarnsmorsa som älskar att springa, långt och länge.

För mig har det inte alltid varit en självklarhet att kunna springa, hösten 2011 vägde jag över 130 kg och blev sjukskriven för min kroniska ledsjukdom (reumatism). Därför är jag väldigt tacksam fört att min kropp idag klarar av att röra på sig och springa utan smärta.

Min högsta dröm just då när det var som värst 2011 var att skapa en funktionell vardag utan inflammationer i ledgångar, skyhög feber och extrem smärta som även orsakade sömnlösa nätter. Varje dag var en kamp att ens ta mig upp ur sängen och att ens kunna springa några få steg fanns inte på min världskarta. Jag fick nog, detta var inte det liv jag ville leva. Jag ville inte vara en 95-åring i en 22-årings kropp. Jag bestämde mig; Jag är INTE min sjukdom! och påbörjade något som utom min vildaste fantasi skulle bli min livs resa.

Idag har jag nästan halverat min kroppsvikt och springer marathon utan några som helst problem och arbetar som personlig tränare/onlinecoach med målet att hjälpa/inspirera andra till en frisk och hälsosam livsstil..

Jag har lyckats att göra en livsförändring helt på egen hand utan någon diet, kirurgiskt ingrepp eller dylikt. Och vet du vad? DET FUNKAR! Än idag. Så kan jag göra en sådan förändring, så kan du också.

Jag som coach


Jag brinner verkligen för att hjälpa andra till att skapa en hälsosammare livsstil utan att behöva gå på “dieter” eller känna att de bantar. Livet är för kort och värdefullt för det och är till för att kunna njutas av!

Sedan 2014 har jag arbetat heltid som PT/onlinecoach med att hjälpa andra att hitta balans i deras liv mellan kost, träning och att det ska funka med just deras vardag. Med den bakrund jag har kan jag även relatera till mina klienter på ett helt annat sätt, just eftersom jag inte alltid varit en vältränad småbarnsmorsa utan LÅNGT ifrån!