En bild säger mer än tusen ord. Ovan har ni mig år 2011, den kommande hösten var bland de värsta i mitt liv psykiskt såväl som fysiskt. Jag vägde närmare 140 kg, mycket pga min kroniska ledsjukdom som gjorde mig nästan totalt inaktiv men också av lite sämre kosthållning. Vad tjänade det till att jag ens försökte liksom?

Jag hade extrema smärtor, framförallt kvälls-/nattid som i sin tur ledde till sömnlösa nätter och även skyhög feber pga inflammationer. Jag åt det jag kände för (vilket ofta blev lättåtkomlig föda) eftersom jag inte orkade laga någon vettig mat.

Idag vet ni ju vem jag är, en hälsosamt frisk och glad tjej som älskar att springa. För att jag KAN och VILL springa! Ibland glömmer jag dock lätt bort min bakgrund och att jag faktiskt bär på en kronisk sjukdom eftersom den inte gör sig hörd lika mycket längre. Det blir också lätt att jag jämför mig med andra duktiga löpare/atleter vars utveckling går så sjukt
bra och framåt. Min egna utveckling går ju vääääldigt långsamt och står ibland helt still pga att jag inte kan pressa min kropp på samma sätt. Men när jag tänker på den bakgrunden som jag har så känner jag mig ändå som en vinnare, för jag lever ett liv jag älskar och framförallt – Jag är inte min sjukdom längre!

Därför vill jag idag sända med er, glöm aldrig vart du startade! Vem var du då och vem är du idag? Med andra ord, jämför dig ALDRIG med någon annan.