life

Den här veckan har startat bra. Den inleddes med årets första Stockholmsbesök över 2 dagar som fyllts med inspirerande möten med nya människor och där företaget Lifesum (tidigare Shape up) låg i fokus. I måndags spenderade jag större delen av dagen med företaget och på kvällen var det dags för en internationell konferans/event där jag skulle hålla mitt första föredrag på engelska för ca 80-90 personer från företaget Quantified-Self som Lifesum sponsrade. Jag var så nervös att jag höll på att spy under dagen, men då inte inför självaste föredraget och stå framför människorna. Det har jag gjort så många gånger nu. Nej, den här gången var det engelskan som var min stora rädsla då jag inte pratat ett ord engelska sedan årskurs 1 i gymnasiet (det vill säga år 2006) och då fick jag nätt och jämt godkänt i engelska a kursen. Med andra ord var detta en riktig utmaning!

Anledningen till att jag blev inbjuden att prata under denna konferans/event var att jag har haft en lite annorlunda bakgrund med användning av Lifesums hälsoapp (kaloriräknare) som är en del av min hälsoresa jag gjort under de senaste åren. Här kan ni läsa en intervju om mig som Lifesum gjorde i höstas.

Om jag kunde spola tillbaka tiden 10 år hade både jag och de runt omkring mig bara skrattat och tagit det som ett skämt att jag, Emma Bertilsson, flickan som blev mobbad i skolan och ansågs vara en ful tjockis skulle stå och prata engelska om hälsa i Stockholm under ett internationellt event. Jag skulle rent utsagt tagit det som en förolämpning eftersom jag då knappt vågade stå i en grupp om 4 personer och hålla redovisning i skolan. Än mindre att den skulle handla om träning och hälsa eftersom det värsta jag visste var skolidrotten.

Så ni anar inte hur jäkla grymt stolt jag är nu över mig själv att jag lyckades prata med min knackiga engelska inför alla dessa människor, eller hur jag över huvudtaget tagit mig dit jag befinner mig idag. Det är en fantastisk känsla som är obeskrivlig, men ack så underbar! Och vet du vad det mest fantastiska är? Att DU också kan göra det!! Jag lovar, det handlar bara om att göra små förändringar i vardagen varje dag under en låååång tid.