lucka16bak
Klicka på lucka nr 16 för att öppna den.

I dagens lucka döljer gymnastik och coreträning. Vi har redan haft det en gång men för att bli bättre behövs träning! Vissa övningar kanske ni inte vet hur de går till väga. därför gör jag en snabb beskrivning här:

Reversed crunch: Ligg på rygg med fötterna höftbrett på golvet. Lägg ut armarna i en avslappnande position med handflatorna uppåt. Sug in naveln mot ryggraden och tryck ned svanken mot golvet. Håll det trycket under hela övningen! Se även till att skuldrorna hålls i golvet. Andas in genom näsan och ut genom munnen. Djuuupa andetag! Öka trycket vid utandningen i svanken och töm ordentligt lungorna på luft. För att göra övningen mer effektiv: Lägg upp benen i 90 graders vinkel genom att lägga händerna på låren och ha sträckta armar.

Superman: Stå på alla 4. Axelbrett med armar och höftbrett med benen. Håll ryggen rak. Den ska vara neutral utan svank eller krum. Sträck sedan ut en arm och motsatt ben rakt ut i en linje.

Handstand pushup: Stå på händer och gör armhävning. För att skala kan du stå på händer mot en vägg och bygga upp med kuddar under huvudet. Går inte det heller använder du dig av en bänk, låda, box eller liknande att stå på knä på och händerna i golvet så nära föremålet som möjligt och gör armhävningar.