Ni som följer min blogg vet att jag och min sambo värdesätter mysiga cykelturer för att se, uppleva och njuta av den vackra naturen. Tidigare i sommar har vi varit på ställen som Värmskogs café och ätit de godaste räkmackorna i Sverige (enligt oss), Stensdalens GlassCafé i Ransäter för att äta årets första glass och Alsters Herrgård för en smarrig lunchbuffé med godhusmanskost.

Igår var det dags igen, denna gången bar det av till Sunne med slutdestination Selma SPA. 

Ni som har lite koll på trakterna kring Selma SPA vet att Sunne ligger vid/i Värmlands alper. Upp och ned hela tiden… Så det var minst sagt jobbigt, lika jobbigt som jag minns det och nu hade vi dessutom en varsin ryggsäck med packning med oss!! Puh!! På vägen dit var det som värst, vi var inte alls förberedda och hade inte tagit med oss tillräckligt med energi så det var riktigt kämpigt framåt slutet när energin började ta slut. När vi väl var framme i Sunne efter 5,5 mil åt vi en god thaibuffe, checkade in på Selma för att dumpa av vår packning åt vårt nästa äventyr – TOSSEBERGSKLÄTTEN!

Vi skulle cykla upp för detta berg, en 2 km lång backe med 10-20 % lutning hela vägen upp. Till och med bilar har problem att ta sig uppför så då kan ni tänka er hur jobbig den är? Jag har redan cyklat uppför den förra året under ett Teamläger med Team Rynkeby Värmland men Tomas har aldrig fått möjligheten till det. Så idag var det dags att testa honom! Jag själv orkade inte uppför hela backen utan att stanna, utan gav upp efter halva. Min energi var helt slut från tidigare backar. Men upp kom vi tillslut, efter mycket om och men!

När vi sedan kom tillbaka till Selma SPA var jag helt slut och jag tror aldrig att jag skulle kunna njuta och uppskatta SPA-delen på något bättre/mer sätt än efter denna stora kraftansträngning. Så SPA-upplevelsen blev helt perfekt med bubbelpool, bastu och tre-rätters middag. UNDERBART!

Morgonen därpå väntade en härlig frukostbuffé. Vi åt oss mätta och badade sedan lite innan avfärd hem igen. Denna gången var vi mer förberedda och hade med oss energi i form av banan och mackor. Dock var det betydligt lättare att cykla hem än dit, vi upplevde det som mindre backar och mer nedförsbackar vilket var skönt.

Att göra en sådan här cykeltripp med övernattning är precis vad jag/vi vill göra på vår semester, det är ett fantastiskt sätt att upptäcka land och rike. Jag rekommenderar det starkt!