Träningstopp | Träningsbyxor
Sponsrat inlägg med fitnessbutiken.se

Nytt år och det är dags för nya tag. Kanske har du som många andra tänkt att ta tag i hälsan en gång för alla och börja träna? I detta inlägg tänkte jag ge dig 5 tips för att komma igång med din träning. Enjoy!

  1. Skapa ett mål. Om du har ett nog tydligt och tändande mål är det lättare att ta sig förbi hindren och de tunga dagarna än att låta sig hindras av dem. Målet får gärna vara mätbart som till exempel orka springa ett helt maraton eller gå ned 5 kg i vikt. Annars blir det svårt att se om du gör framsteg för att nå ditt mål.
  2. Planera din träning. Till en början kan det vara svårt att få till träningen då det inte är en del av din vardag, ÄN! Vilket är helt normalt. Därför kan det vara bra att avsätta träningstid i din kalender precis som du gör med möten i ditt jobb.
  3. Investera i bra träningskläder. Det blir mycket roligare att träna med bra grejer för det du vill träna. Varse sig det är ute i motionsspåret eller inne i gymmet är bra träningsskor och träningsbyxor A.O. Det är jätteviktigt för att inte få onödiga skavsår eller skador i t.ex. knän.
  4. Gå inte ut för hårt. Har du aldrig tränat innan eller att det var väldigt länge sedan du tränade regelbundet är kroppen ovan. Det tar tid för kroppen att vänja sig! Håll dig till 2-3 dagar i veckan med vilodagar mellan dagarna till en början för att undvika överbelastning/skador eller sjukdomar.
  5. Boka en timme personlig träning eller kostrådgivning. Känner du dig osäker i din träning eller kosthållning är det jättebra att ta kontakt med en PT som är kunnig i området. Det kan vara bra i förebyggande syfte men också en motiverande faktor för dig att lyckas och utvecklas. Antingen hittar du en PT i din stad (mig finner du i Karlstad) eller använder dig av onlinetjänst.

Stort lycka till!