Jag tänkte första att varje vecka delge ett av mina 4 löppass per vecka så att ni kan få inspiration till er egna löpträning. Mitt mål är att springa Womens Health Halvmaraton den 22 April under 2h. I detta inlägg delar jag med mig av veckans intervallpass. Enjoy!

Eftersom jag har varit ganska risig i lederna den senaste veckan pga min reumatiska sjukdom har jag nu beslutat att all träning får ske inomhus framöver, därför körde jag dagens intervallpass på löpband trots plusgrader utomhus. Löpband är riktigt tråkigt att springa på om man inte har någon plan, men underskattat. Istället för att strunta i löpningen pga dåligt väder eller som i mitt fall, sjukdom, kan man gå in och springa istället.

 

Dagens löppass; 4×4 minuter

Syfte: Att förbättra syreupptagningsförmåga och uthållighet i högre tempo.
Uppvärmning: 10 minuter lätt jogg
Pass: 4×4 minuter strax under mjölksyratröskeln (ca 80-90% av maxpulsen) med 90 sekunder vila mellan intervallerna.
Nedvarvning: 10 minuter lätt jogg

Passet kändes otroligt bra för mig idag och jag blev riktigt glad. Till en början gjorde det lite ont i mina stela leder men det gav med sig i takt med att jag blivit uppvärmd och varm.