Idag är det onsdag vilket innebär löpintervaller för min del. Jag kunde faktiskt springa utomhus idag vilket gjorde mig enormt glad då jag suttit inne med bokföring hela förmiddagen. Frisk luft gör så mycket för välmåendet och idag bjöds det på korta intervaller om 40 sekunder. I detta inlägg tänkte jag bjuda på dagens passupplägg så att du också kan göra det. Enjoy!
 

3x5x40s, såhär gör du passet:

Uppvärmning: 2-2,5 km lätt jogg (zon 2) följt av 2 stegringslopp på ca 100 meter.
Pass: 3x5x40s med 20s vila. Setvila 90s. Alltså, 5×40 sekunders rusch med 40 sekunders vila mellan intervallerna som upprepas 2 gånger till. Mellan varje set om 5x40s intervaller är det en liten längre vila på 90s. All vila är aktiv, dvs. att du håller dig i rörelse.
Nedvarvning: 2-2,5 km lätt jogg (zon 2).

Passet kändes väldigt bra för mig idag och jag är nöjd. Jag kände mig oerhört pigg och fräsch så det var extra kul att springa dessa intervaller.

Kommentera inlägget.