testveckan

Den här veckan går crossfitboxen jag tränar i (Lifebox Karlstad) in i en testvecka där vi medlemmar kommer få testa vårt max i både lyft och gymnastiska övningar. Detta är något jag är rädd för och tycker är obehagligt på grund av de reumatiska besvär jag har. Det är otroligt lätt hänt att det blir en överbelastning vilket är allt annat än bra, fast egentligen är det ingenting jag behöver vara rädd för då jag idag vet exakt vad min kropp klarar och inte klarar. Den där fina gränsen.

Idag stod det max antal rep ringdips och maxvikt i Back Squat på schemat. Ringdips är jag för svag för att klara ens 1 rep, så det fick jag skala genom att köra dips mot en box. 22 stycken strikta klarade jag. Back Saquaten var jag mer rädd för i och med att det är en enorm belastning, men det gick otroligt lätt och jag lassade på ända fram till 70 kg. Sedan började kroppen säga ifrån och det var dags att lägga ned även om jag hade väldigt mycket kraft kvar att ge. Jag kunde ha fortsatt, men det är inte värt eventuella konsekvenser som inflammation i muskelfästen. Så jag nöjde mig där. :)

Det är trots allt en enorm utveckling mot för 3 år sedan. Då vill jag minnas att jag kämpade tillsammans med min sjukgymnast att ens kunna göra en knäböj genom att sätta mig på en stol. Jag gick också på en medicinsk behandling för mina smärtor och inflammationer. Då skulle jag ju aldrig någonsin kunna tänka mig att jag idag skulle stå och köra benböj med 70 kg utan problem. Det är en makalös utveckling som jag är enormt stolt över, och med det vill jag faktiskt påstå att ingenting är omöjligt! Precis som Gunde Svan säger. ;)