I samarbete med TomTom får jag nu möjligheten att testa och recensera deras nylanserade fitness-/aktivitetsarmband TomTom Touch fitness tracker. Det nya med detta aktivitetsarmband är att det också mäter puls via handleden samt kroppssammansättning (fettprocent m.m.). Något jag alltid varit skeptisk till är pulsmätning via handleden (ännu med kroppsmätningen) så därför ska det bli extra spännande och testa detta nu.

För er som har missat vad ett aktivitet-/fitnessarmband är så är det ett armband som mäter ens dagliga aktivitet så som steg, rörelse/stillasittande och sömn. Man kan säga att det är en lightversion av en pulsklocka. Aktivitetsarmbandet är litet, smidigt och diskret i jämförelse med en pulsklocka. Dock finns det ju inte lika många finesser i denna, men för de som vill komma igång med träning eller få bukt med sin vardagsmotion är detta ett alternativ som man kommer riktigt långt med.

TomTom Touch fitness tracker ligger på ett pris på 1200-1500 kr på vår svenska marknad och har en mängd återförsäljare.

När jag har testat armbandet en tid kommer jag att komma tillbaka med en fulländad recension, men tills dess vill jag säga att jag hittills blivit positivt överraskad av armbandet efter en dags användning (idag).

(Sponsrat inlägg)