Under 2017 har jag för ovanlighetens skull inte haft några direkt specifika mål som varit mer utmanande utan jag har tagit det förhållandevis lugnt. Jag hade satt upp 2 huvudmål ifrom av en halvmaraton (Womens Health Halvmaraton) och en maraton (München Marathon) som fick inleda och avsluta tävlingsåret. Där i mellan deltog jag i ytterligare 7 tävlingar för skojs skull och i detta inlägg tänkte jag ge en snabb summering av loppen.

  • Womens Health Halvmaraton. 22 April 2017. Detta lopp fick inleda årets “tävlingssäsong” som jag sprang tillsammans med min goda vän Elinor. Det blev långt ifrån ett PB men jag var ändå nöjd med min insats.
  • Vansbrosomningen. 8 Juli 2017. Väderförhållandena var katastrofala men vi (jag och min sambo) beslutade oss ändå för att genomföra loppet. Det var varmare i vattnet än på land så att säga. Detta är min längsta simning i öppet vatten och jag fick mersmak!
  • Karlstadsimmet.  14 Juli 2017. Eftersom det gick såpass bra på Vansbrosimningen och jag fick mersmak beslutade jag mig för att delta i Karlstadsimmet också i den korta distansen. Dock gick det inte alls lika bra idag och jag kom näst sist i mål, men någon måste ju vara det också.
  • Varberg Sommargiro. 29 Juli 2017. Semestern fick avslutas på kusten med besök på Ullared, Falkenberg och slutligen även Varberg där vi deltog i ett cykellopp. Detta gick över förväntan bra och jag kom på en 3e placering av damerna. Kul!
  • Göta Kanalsimmet. 5 Augusti 2017. Vi kände för att dra iväg på en spontan dagsutflykt till Sjötorp för att simma i Göta kanal. Det var en riktigt trevlig dag och upplevelse! Här fick jag även mersmak för swimrun eftersom man var tvungen att hoppa upp ur kanalen vid slussarna.
  • Sälen Fjällmaraton, 21 km. 26 Augusti 2017. Min vän Elinor fick med mig på detta äventyr i fjällen. Mitt första traillopp. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska tycka om det men det kommer helt klart bli fler liknande lopp.
  • Velothon Stockholm 60. 10 September 2017. Ett kortare cykellopp på avstängda gator i centrala Stockholm. Jag kom på en 11e placering av ca 400 damer vilket jag är enormt nöjd med.
  • Klarälvsloppet BIKE. 1 Oktober 2017. Årets bästa presentation med årets sämsta förutsättningar. Dagen innan fick vi ett tråkigt besked om dödsfall i familjen och vi efteranmälde oss till detta lopp för att få utrymmer för att “rensa tankarna”. Jag kom på en 1a placering av damerna och detta är mitt första lopp jag vinner. KUL!
  • München Marathon. 8 Oktober 2017. Med tanke på omständigheterna blev uppladdningen inför detta lopp katastrofalt och loppet gick uruselt. Jag genomförde det ändå och tog mig i mål för att få årets maratonlopp till samlingen.

Som en kort summering är jag ändå riktigt nöjd med årets prestationer för att vara ett “sabbatsår”. Detta år kommer ge nya möjligheter och i ett kommande inlägg kommer jag att presentera mina nya mål som i år även kommer innehålla utmaningar.

Hur har ditt tävlingsår 2017 sett ut? Har du nått dina mål?