Idag är det dan före dan före dopparedan. Julen närmar sig med stormsteg och har du inte gått på julledighet än så gör du det alldeles snart. Julafton och nyår bjuder på massor med god mat/dryck  som det är svårt att hålla sig borta ifrån. Dessutom är det en period på året till att spendera extra mycket tid åt familj, nära och kära. Med andra ord har träningen lätt att hamna i kläm, hur gör man då för att hålla den vid liv? Jag tänkte idag bjuda på några enkla tips. Enjoy!

  1. Planera i förväg. Se till att ha schemalagt din träning och skriv ned i detalj hur passarn ska se ut i förväg så att du vet exakt vad du ska göra. Ska du gå på ett gruppträningspass och isf vilket? Eller ska du köra ett pass hemma med kroppstyrka? Vilka övningar ska du göra och hur ska passupplägget se ut? Vilka dagar ska du träna och när på dygnet?
  2. Var realistisk. Du kanske har haft mycket och göra nu innan jul på jobbet så att träningen även blivit lidande innan jul. Nu ser du din chans under julledigheten att ”ta-ikapp”. Men så kanske det är med mycket andra saker också som du ska hinna med under din julledighet, dessutom vill säkerligen nära och kära umgås med dig också! Så var realistisk i ditt planerande, vad har du tid med? Kanske räcker det med 1h träning istället för 2h. Eller 30 minuter istället för 1h. Det kanske inte gör något att du gör utrymme för 2-3 dagars vila med promenader istället?
  3. Planera nästa säsong. Redan nu kan du börja planera inför nästa år. Vad vill du åstadkomma med din träning? Vad är ditt träningsmål för 2017? Vill du t.ex. delta i något speciellt lopp? Hur ska träningen läggas upp för det?
  4. Prova på något nytt. Julen är till för att ha roligt med de som står en närmast. Varför inte testa på någon ny träningsform tillsammans med dem? Det kan vara allt från skidåkning, långfärdsskridskor och pulkaåkning till boxning, poledance eller varför inte yoga? Låt fantasin flöda.

image1-2