1

Här om dagen hittade jag en benfri fläskkarré på Ica som var nedsatt i pris. Tanken slog mig då direkt att jag skulle kunna göra egen pulled pork av den då jag hört att det ska vara superenkelt, även för den som inte gillar att  laga mat (typ som jag själv) och bli supergott. Kruxet är att det tar tid att göra, runt 8 timmar!! Då tipsade min goda vän och kollega Johanna mig om att man kan låta köttet stå i ugnen på natten när man sover. På morgonen därpå när man stiger upp är sedan köttet klart. Dessutom blir köttet bäst när det fått ”dra sig” några timmar utanför ugnen också och då blir det ju perfekt till middag!

Igår gjorde jag denna tanke till en handling och det var supersmidigt, superlätt och supergott! Därför tänkte jag också dela med mig av det goda recept jag använde mig av eftersom jag fått förfrågningar om det.

Du behöver: 
– Lergryta
– Ca 1kg fläskkarré
– 2 msk tacokrydda (hemgjord)
– 1 msk dijonsenap
– 1 gul lök
– 3 vitlöksklyftor
– 2 morötter
– 1 röd paprika
– 500g krossade tomater
– 1 dl vatten
– 2 lagerblad

Såhär gör du:
1. Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter (saknar du lergryta kan du använda en tjock emaljgryta med lock eller en ugnsfast form)
2. Massera under tiden in karrén med kryddblandningen och dijonsenap.
3. Skala lök, vitlök, morot, paprika och skiva i stora bitar. Lägg detta i botten av grytan och lägg sedan köttet ovanpå.
4. Blanda ihop krossade tomater, vatten och lagerblad för att sedan hälla det över köttet/grytan.
5. Sätt på locket och ställ i nedre delen av ugnen.
6. Sätt ugnen på 125 grader och låt köttet stå i ca 8-10 timmar. Ställ alltså in lergrytan innan du sätter på ugnen för att undvika att den ska spricka.
7. Ta ur köttet ur ugnen när det är så mört att det faller isär, dra sedan sönder köttet med två gafflar. Låt det svalna.
8. Mixa såsen och blanda med kötet.

Servera med ugnsstekta rotfrukter och/eller wokade grönsaker. Hoppas det smakar!