Nu var det gjort, äntligen har jag fått springa min första halvmaraton på 3 år – Womens health halvmarathon. Det blev inget PB, långt ifrån om jag ska vara helt ärlig men det blev iaf en upplevelse rikare.

Gårdagen startade med en god sovmorgon innan min vän Elinor anlände från Karlstad. Innan vi drog vidare till Sjöhistoriska och Djurgården så chillade vi lite. Väl på plats visade det sig att blåsa kopiöst mycket och KALLT! Det var inte kul. Turligt nog åkte jag/vi dit med våra vinterjackor som vi lämnade in strax innan start.

IMG_2574

Väl när vid start så kändes det väldigt bra, kylan var inte alls så påtaglig längre i folkmassan och när starten gick så frös vi inte längre. Vi gick ut i ett rätt bra och behagligt tempo (5:30 min/km) och bestämde oss rätt tidigt att vi skulle hålla ihop hela loppet och springa sida vid sida för att uppleva det tillsammans.

IMG_2586Loppet bestod av 2 varv, första varvet gick jättebra för oss båda men under början på andra varvet började det göra ont i Elinors fot. Senare under andra varvet så fick Elinor även håll så det blev inte längre en kamp mot klockan utan en kamp mot kroppen. Vi sänkte tempot och jag själv försökte stötta Elinor genom loppet så gott jag kunde.  Att delar av loppet bestod av kraftig motvind och backar gjorde ju inte saken bättre liksom. ;P

Väl i mål kändes vi båda en oerhörd lättnad av att vi var framme. Vi båda var väldigt nöjda med våra insatser och tiden blev 2:08:21h. Min kropp svarade väldigt bra och den skulle kunna ha fortsatt ytterligare en bit utan problem, så mitt mål var nått i och med att jag inte sprang på någon speciell tid. Senast jag sprang en halvarathon (tävling) sprang jag på 1:44:56 vilket jag visste att jag inte hade formen till idag.

En rolig detalj med Women’s Health Halvmarathon är att man inte får någon medalj vid målgång utan ett specialdesignat smycke (se nedan). Elinor blev först jättebesviken när hon fick veta detta av mig men när hon väl fick se smycket blev hon glad igen, för det var verkligen jättefint! Jag själv samlar inte på medaljer som Elinor gör (förutom maraton) så att få ett användbart smycke tyckte jag bara var jättekul!

IMG_2583

Nästa inplanerade löplopp är München Marathon den 8 Oktober men jag hoppas det blir något mer innan dess. Jag funderar på Stockholm Halvmaraton i September, det ligger ganska bra i tid. Dessutom har jag aldrig sprungit detta lopp än, har du?