En tidig förmiddag i början av mars fick jag ett samtal av Risentas huvudkontor där de tillfrågade mig om jag ville medverka tillsammans med dem under Tjejmilen 2015 som deras löpprofil där jag skulle coacha alla 150 tjejer som skulle springa för Risenta. Jag blev jätteglad och ärad! I lördags ägde den stora löparfesten rum och det blev en riktigt lyckad sådan. Här har ni min upplevelse av dagen. Enjoy!

Det är lördag morgon, klockan ringer vid kl. 05.30 och solen har knappt gått upp. Om 2 timmar går tåget mot Stockholm där jag ska fyllas av löparglädje tillsammans med alla andra 30 000 tjejer som ska springa loppet. Jag har en bit till tågstationen, därav gick jag upp så tidigt för att inte missa tåget. Tågresan gick bra och för en gångs skull blev det inte försenat! Puh! Sen kom nästa utmaning, att hitta till Östermalms IP för nummerlappsuthämtning. Det gick däremot sådär, jag irrade omkring (trots gps på mobilen) och lyckades bland annat klampa förbi rakt igenom en hästgård. Hmm… Hur som helst, till slut hittade jag rätt och möttes av en kilometerlång kö! “Jisses, vad mycket folk!” tänkte jag och letade rätt på änden av kön. Där fick jag stå närmare i en timme och när jag hämtat nummerlappen så var det dags att ta sig till startområdet som också låg en bit bort. Tror ni inte jag lyckades irra bort mig igen? Trots att tusentals tjejer vallfärdade till startområdet. Haha.

Efter mycket om och men hittade jag startområdet och Risentas tält där jag blev väl mött. Jag träffade många underbara tjejer och gick gemensamt till start med några utav dem. Jag startade i andra gruppen med målet att ta mig igenom, njuta och ha kul då jag dagarna innan haft det ganska tufft med mina leder åter igen. Jag upplevde själva loppet som väldigt väl arrangerat. Det var roligt och en stor folkfest. Jag mötte många kända som okända ansikten och jag blev riktigt glad över alla hejarrop jag fick längs vägen av folk som kände igen mig. Tack!

Jag gick i mål på en tid runt 51 minuter. En tid som jag är mycket nöjd med. Väl imål tog jag mig tillbaka till Risentas tält och möttes av ett helt gäng glada tjejer som också precis kommit i mål efter en fantastisk prestation. Att få höra tjejernas fantastiska resultat och se deras glädje fyllde mig med så mycket energi. Vi forsatte att prata och åt lite innan det var dags att bege sig hemåt. Alla med lyckan på topp!

Stort tack till alla som var med och skapade denna fantastiska löparglädje denna dag, jag hoppas att vi ses igen nästa år!

tjejmilen