Årets första maraton (och nr 8 i projektet 50 olika maraton före 50 år fyllda) är nu utförd, Walt Disney World marathon 2019. Ett maraton som var nära på att bli pannkaka och tom inställt!

För den som vill läsa den korta varianten sprang jag maran på tiden 5:10:18 med en härlig upplevelse.

Mitt mål med Walt Disney World marathon 2018

Jag har absolut inga prestationsmål med detta lopp eller jaga några tider, precis som vanligt. Mitt mål är helt enkelt som vanligt att få en oförglömlig upplevelse av resan och loppet. Om tiden blir 5:30, 4:30 eller 3:30 gör mig inte så mycket.

Mina förutsättningar

Jag har under 1 år tränat inför Ironman Kalmar 2018 den 18 Augusti 2018 och avslutade året med New York marathon i november så mängden träning hade jag sedan innan. Det handlade bara om att “underhålla flåset” vilket jag försökte så gott jag kunde. Dock var det lättare sagt än gjort då min reumatiska sjukdom gjorde sig påmind framåt hösten och lederna satte stopp. Tyvärr. Jag fick backa tillbaka flera steg.

Raceplan

Ta det lugnt och se, njuta och uppleva hela maran. Kameran ska också med i högsta hugg såklart för dokumentation!

PRE-race

Vi skulle åka till Florida på fredagen innan loppet gick av stapeln, planet gick från Gardemoen i Norge. Väl på Gardemoen där vi parkerat bilen utbrister min vän Elinor “Fan, jag har glömt passet!”. Mycket riktigt – med 2,5h kvar tills planet skulle gå hade hon ingen möjlighet att få tag på sitt pass. Den där tabben man bara inte får göra! Speciellt inte när man ska resa till USA! Så det slutade med att jag fick resa själv till USA och Elinor komma efter ett dygn senare. Detta innebar ju att jag var tvungen att hämta ut nummerlappar själv under lördagen, vilket jag gjorde.

Raceday

Vår start skulle gå tidigt, 06:30 för att vara exakt och vi tog en über dit i god tid, dock var näst intill alla vägar avstängda så det var inte lätt att komma fram! Så det var tur att vi var ute i god tid.

Vi anlände till startområdet ca 2h innan startskottet skulle gå. Vilket var helt perfekt! Vi hann gå på toa (2 gånger), ta bilder och bara känna in atmosfären!

06:30 gick starten som sagt. Det var en masstart med fyrverkerier och hejarop! Riktigt maffigt! Vi hade extremt tur med vädret! Det var ovanligt varmt så redan på morgonen var det runt 10 plusgrader och när solen gick upp blev det bort emot 26 grader och stålande sol. Näst intill lite för varmt!

Jag kände redan från start att detta inte var min dag, redan dagen innan var det något fel på min mage. Under loppet blev det bara värre och värre med illamående. Vid runt 30 km kunde jag inte hålla mig längre utan var tvungen att spy i en buske för att sedan fortsätta. Det kändes mycket bättre! Dock kunde jag inte låta bli och fundera över varför jag utsätter mig för sådant här? Men jag var ändå fast besluten att fullfölja loppet.

Vi sprang igenom alla 4 världarna, den första världen Magic Kingdom var den häftigaste då det fortfarande var mörkt och man vi springa igenom det magiska slottet med dess fina belysning. Det tråkigaste partierna var mellan parkerna/världarna där vi sprang på bilvägarna, typ e18. Men Disney hade ändå försökt göra det roligare genom att placera ut Disney-figurer i monters som man kunde fotografera sig tillsammans med (vilket jag gjorde på några ställen, det var ju ändå ett upplevelselopp).

Jag sprang i mål på strax över 5h och var sjukt glad över att “skiten var över” eller hur man ska uttrycka sig.

Nästa maraton springer jag lite mer nära hemma, närmare bestämt i Hamburg den 28 April. Jag hoppas på att ha en mycket bättre känsla i kroppen då!