I söndags, den 11 September 2016 gick andra upplagan av Velothon Stockholm. Jag och min pojkvän deltog och valde att cykla den korta sträckan (55 km) då han har en knäskada. Jag blev glatt överraskad när jag kom i mål, ett bättre avslut på cykelsäsongen kunde det inte bli.

Starten för Velothon gick klockan 9.00 så vi fick ställa klockan, 6.00 för att vara exakt. Usch! Jag är absolut inte van vid att gå upp så tidigt. Vi åt en stadig frukost och gjorde iordning cyklarna för att sedan cykla till Rålisparken (ca 6 km från vårt boende) där starten gick, det var lite kyligt men strålande sol. Väl framme möttes vi av massor av cyklister. Jag cyklade i Team Rynkebys färger, dock fick jag representera Värmland ensam men stötte på 3 andra Rynkebyare från Stockholm som också skulle cykla.

När väl starten gick fick vi hållas efter en ”slussbil” i ca 5 km innan själva loppet började. Den höll ett tempo på ca 23-26 km/h. Efter det var det bara att köra, jag hittade ganska snart en ”klunga” som passade mig och mitt tempo som jag körde med större delen av loppet. Det kändes bra och det gick fort. Jag hade helt enkelt en bra dag!

Jag kom i mål på tiden 1:35h som gav mig en 11e placering av damerna. Något som överraskade mig totalt! Jag har nämligen knappt cyklat något sedan vi kom hem från cykelturen till Paris. Så det var kul, ett bra avslut av denna cykelsäsong. Nästa år vill jag vara med igen då det var ett välarrangerat och trevligt lopp. :)

img_0187img_0192img_0205 img_0210