I fredags var det tävlingsdags igen i form av ännu ett simlopp i öppet vatten, denna gång på hemmaplan i Karlstadsimmet med distans 1500 meter. Vädret var strålande och motivationen på topp, Vansbrosimningen gick ju så bra så varför skulle Karlstadsimmet gå sämre med bara halva distansen? gick

För den som vill läsa den korta varianten så gick det tyvärr sämre, jag hittade aldrig ”flowet” som jag fann under Vansbrosimmet och sluttiden blev 38:13 min.

Mitt mål med Karlstadsimmet 2017

Eftersom det är inte första gången jag deltar i Karlstadsimmet utan andra året i rad så har jag något att jämföra med. Förra året deltog jag i samma distans, 1500 meter och fick sluttiden 55:25 minuter. Så varför krångla till det? Mitt mål med årets Karlstadsim blev helt enkelt att klå den tiden med parentesen att crawla hela vägen.

Mina förutsättningar

Jag äter just nu 4 olika mediciner för leder och biverkningar, detta har i sin tur också gett en del biverkningar så som extrem trötthet. Jag har under de senaste veckorna behövt sova var 4e timme ca 30 min åt gången för att fungera rent humant. Detta har såklart också påverkat träningen negativt stundvis. Just dagarna innan tävlingen hade jag det väldigt dåligt, så jag tvekade på om jag ens skulle starta. Men jag beslutade mig ändå för att göra det.

Raceplan

Med tanke på förutsättningarna som jag hade för detta race så var inte mina krav så höga. Min tanke var att gå ut lugnt, simma lugnt och avsluta lugnt. Bara jag slog min tid från förra året skulle jag vara nöjd. Jag ville också crawla så länge som möjligt.

Raceday

Som sagt, självaste loppdagen var otroligt fin med strålande sol. Något kylig vind men så länge man befann sig i solen var det inga problem. Jag och Tomas (som också skulle delta) åkte in till Karlstad i god tid för att hämta ut startkuvert och kika på banan. I år var banan lite annorlunda men lättare att förstå sig på så det var bara ett stort plus! Starten gick i vattnet så när vi tagit på oss våtdräkterna gick vi ned i vattnet (19.7 grader) och som den badkruka jag är var det inte så lätt. ;P

När väl starten gick simmade alla i väg, jag upptäckte rätt snabbt att jag var rejält långsam mot alla andra och beslutade snabbt att bara ta mig igenom och inte stressa. När jag kommit halvvägs och skulle runda bojen tillbaka började det bli jobbigt, här blev det motvind och vågor. Jag började även få ont i öronen pga badmössan som var för liten. Men jag fortsatte ändå, dock hade jag svårt att navigera mig. Jag hittade inte bojen som var mindre mot de andra. Så jag blev ganska sur och bröt av till bröstsim för att navigera lättare och hittade snart bojen. Därefter fortsatte jag en bit till tills det gjorde för ont i öronen och jag bröt av igen till bröstsim. Sista 300 meterna simmade jag in i mål. Väl i mål väntade Tomas och mina föräldrar glatt! Jag klarade mitt mål med 17 minuter.

Sluttiden blev 38:13 minuter.