sim2

Igår efter att jag jobbat klart för dagen åkte jag till mina kära föräldrar (som bor vid en liten sjö med sjötomt) för att ge mig på crawl i öppet vatten, något jag aldrig gjort tidigare! När jag var liten simtränade jag och var en aktiv simmare där jag lärde mig crawla, dock slutade jag runt 10 års ålder och efter det har jag glömt bort hur man crawlar totalt. Så för ca 2 år sedan gick jag en crawlkurs för vuxna på badhuset och var riktigt aktiv med simmandet igen och lärde mig crawla.

Fram till förra veckan var det dock 1,5 år sedan senast jag simmade crawl. Jag var helt säker på att jag glömt av crawlen igen eller åtminstone blivit sämre. Så blev det inte! När jag testade att simma i badhuset förra veckan var jag mycket bättre än sist jag provade, trots det extremt långa uppehållet. Jag klarade att simma flera längder i sträck utan paus och andningen kändes riktigt bra!

Så igår blev det som sagt premiärsim i öppet vatten hos mina föräldrar, utan våtdräkt då jag inte äger någon! Nu tänker ni säkert; ”Jäklar vad kallt!!” Men det var det inte, jag lovar! Det var så varmt som runt 20 grader vid ytan så jag klarade mig fint utan. Passet gick riktigt bra, det var såklart lite läskigt med det svarta vattnet och vågorna då jag aldrig crawlat ute förut men det gav sig snabbt. Mer sådant här kommer det bli i sommar för det var ju roligt!

sim1