Ni som följer mig på Instagram (@marathonemma) har säkert sett i storys att jag gjort matmuffins även kallade mellanmålsmuffins då de är perfekta att ta med dig som mellanmål och äta kalla eller rumstempererade. De går också bra att äta som ett huvudmål. Då är det bara att lägga till lite sallad, bönpasta/quinoa/ris/matvete eller vad du har hemma och en klick keso/creme fraîche eller något annat. Det var många på Instagram som ville ha receptet så jag tänkte idag dela med mig av det i detta inlägg!

Du behöver:

  • 1 msk matolja
  • 2 ägg
  • 2 äggvitor (eller hela ägg)
  • 1 msk apelsinjuice
  • 2 dl färsk spenat
  • 2 dl kokt quinoa
  • 50g fetaost
  • Några soltorkade tomater eller körsbärstomater

Såhär gör du:

  1. Sätt ugnen på 170 grader och pensla muffinsformar med olivoljan.
  2. Blanda ägg, äggvita och 1 msk apelsinjuice, tillsätt sedan spenat, quinoa, fetaost och valfria kryddor. Jag använde franska örter, salt och peppar
  3. Grädda i ca 25 minuter eller till muffinsen är genomgräddade.

TIPS! 
Servera muffinsen med quinoa, matvete, bönpasta eller något annat du har hemma och lite sallad samt keso eller creme fraîche. Går även superbra att äta kalla/rumstempererad och ha med som matlåda/mellanmål på språng.

VARIATION: Smaksätt gärna med något annat om du vill, byt då ut fetaost, tomat och spenat mot något annat. T.ex. kan du smaksätta med skinka, mozzarella, bacon, tonfisk m.m. Det är bara din fantasi som sätter gränserna.