risenta

På lördag är det dags, startskottet för årets upplaga av tjejmilen trycks av! Det är dagen då vi tillsammans ska springa 1 mil i Stockholms underbara miljö och ha det fantastisk roligt. För mig är det första gången som jag deltar i tjejmilen, och det är med stor ära jag gör det som löpprofil åt Risenta och jag måste erkänna att lite nervös är jag allt. Jag vet också att många av er är nervösa, för vissa av er pga att det är första gången ni deltar i ett lopp medan andra har satt ett tidsmål de vill uppnå. Oavsett hur det går ska du vara enormt nöjd med din insatts denna dag, för att ta sig igenom en mil är en enorm prestation som är beundransvärd.

Jag vet också att många av er börjar fundera på vad ni ska ha med er denna dag pga denna nervositet. Tankar som ”Vad ska jag ha med mig?”, ”Bara jag inte glömmer något viktigt..” eller ”Vad brukar man ha med sig?” snurrar runt i huvudet. Mitt bästa tips för att stilla denna nervositet av att glömma något är att skriva en packlista och för att underlätta för dig tänkte jag dela med mig av min packlista jag brukar använda mig av inför alla lopp.

 • Startbevis/Nummerlapp
 • Säkerhetsnålar (till nummerlappen)
 • Tåg-/Bussbiljett (om det behövs)
 • Ombyteskläder
 • Handduk
 • Duschartiklar
 • Pulsklocka
 • Magväska till energi och/eller mobil
 • Bekväma ombytesskor att ta på efter loppet
 • Matlåda 1 (med lättare mat att äta 1-2h innan start)
 • Matlåda 2 (mat att fylla på energi direkt efter lopp)
 • Vattenflaska (att ha efter loppet)
 • Skavsårsplåster
 • Toalettpapper iform av näsdukar (att använda vid nödsituation)
 • Tamponger (om olyckan skulle vara framme)
 • Plastpåsar till smutsiga kläder och skor
 • Extra hårsnoddar och ev. hårnålar.
 • Plånbok, mobil (+ laddare) och nycklar

Studera listan, fundera och lägg till/plocka bort saker så att den passar just dig och dina behov. Jag brukar nästan alltid åka i de kläder jag ska springa i + överdragskläder om det är kallt. Annars måste ju såklart detta packas ned också, speciellt om du kommer åker långväga och då kanske till och med dagen innan.

Med det sagt så önskar jag dig ett stort lycka till och kom ihåg, oavsett hur det går är du en vinnare! Kom gärna förbi Risentas tält efter att du har sprungit, jag kommer finnas på plats och det vore trevligt att snacka lite med dig!