LUNCH/MIDDAG: Potatis- och purjolöksoppa med linser

LUNCH/MIDDAG: Potatis- och purjolöksoppa med linser

Jag älskar linser, speciellt i olika typer av soppor/grytor. Det gör dem betydligt matigare och håller en mätt mycket längre. Kokade linser innehåller dessutom en hel del folat, vitamin b och fosfor. Perfekt för vegetarianer. Idag tänkte jag bjuda på ett favoritrecept innehållande just linser. En potatis- och purjolökssoppa. Enjoy!

Du behöver:

  • 200g purjolök
  • 2 stora potatisar (eller ca 300-500g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl röda linser
  • 15 dl vatten
  • Valfria kryddor efter tycke och smak

Såhär gör du:

  1. Skala och skär potatisen i bitar (önskad storlek), lägg potatisen åt sidan. Sköj och strimla purjolöken. Fräs den sedan mjuk i en kastrull.
  2. Tillsätt vatten, potatis, linser, grönsaksbuljongtärningar och valfria kryddor i kastrullen.
  3. Låt puttra i 10-15 minuter.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *