scones

Imorse kände jag för att lyxa till det till frukosten så jag bakade mina grova scones.Och jag tänkte faktiskt vara snäll och dela med mig av receptet till dessa här. :) De är superenkla att göra och goda att äta, dessutom går det fort! Perfekt till frukost med andra ord. En sats blir 9 st sconesbullar.

 

Du behöver:

– 1 dl rågkross
– 1 dl vatten
– 2 dl rågmjöl
– 2 dl grahamsmjöl
– 0,5 dl solroskärnor
– 1 dl hackade hasselnötter
– 1 tsk salt
– 2 tsk bakpulver
– 0,5 tsk kummin
– 50g keso
– 1,5 dl A-fil

Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll vatten och rågkrossen i en kastrull och låt koka upp.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
4. Rör försiktigt ned A-filen i rågkrossblandningen för att sedan röra ned den i mjölblandningen, rör även ned keson i mjölblandningen.
5. Knåda sedan ihop allt i bunken till en deg. Forma degen till 9 bullar/frallor som du lägger på bakplåtspapper på en plåt.
6. Sätt in plåten i ugnen i ca 20 min.