Glutenfri pizza med blomkåls- och parmesanostbotten

Glutenfri pizza med blomkåls- och parmesanostbotten

Under helgen så gjorde vi en egen pizza här hemma, en vegetarisk och glutenfri variant som blev otroligt god! Därför tänkte jag dela med mig av detta recept även här i bloggen. Du kan givetvis toppa pizzan med vad du vill men vi valde paprika, stekta champinjoner och kryddor.

Du behöver:
– 1 litet blomkålshuvud
– 2 ägg
– 1 + 0,5 dl riven mozarellaost
– 1,5 dl riven parmesanost
– 0,5 tsk salt
– 100g champinjoner
– 0,5 gul paprika
– 0,5 dl tomatsås utan socker
– 1 tsk torkad timjan
– 1 tsk oregano
– Färsk basilika, till servering

Såhär gör du:
1. Värm ugnen till 220 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
2. Riv blomkålshuvudet och blanda med ägg, 1 dl mozarella, parmesan och salt. Sprid ut smeten på bakplåtspapperet till 2 runda pizzor. Ställ in i ugnen och grädda 15 min.
3. Stek champinjonerna i kokosolja medan pizzadegen är i ugnen. Skär paprikan i små bitar.
4. När botten är klar, toppa med tomatsås, stekta champinjoner, paprika, timjan, oregano, 1/2 dl mozzarella och färsk basilika. Sätt in i ugnen och grädda ca 3 min till eller tills osten har smält.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *