I samarbete med 24.se avdelning för träningsprodukter kommer detta inlägg handla om foamrollers. Du har säkert hört talas om denna men vad är en foamroller och framförallt, vad använder man den till? Som löpare med något överrörliga leder men väldigt stela muskler så är foamroller en av mina bästa kompisar inom träningsvärlden.

Vad är en foamroller?

En foamroller är en rund skumrulle. Vissa modeller är ihåliga medan andra inte är det. Vissa är lite hårdare än andra och några har “triggerpiggar” medan andra är släta. Vilken foamroller som är bäst är av individuellt val. Har man väldigt känslig/stela muskler brukar en mjukare foamroller vara att föredra.

Vad används en foamroller till?

En foamroller används till självmassage. Alltså att mjukgöra stela muskler och lätta på spänningar. Den är alltså superbra för dig som tränar mycket och har stela muskler som behöver mjukgöra dem för att bl a förebygga skador. Den är framförallt bra för dig som är överrörlig där stretching inte hjälper men fortfarande har stela muskler.
En foamroller kan också användas till stretch och som träningsredskap men allra mest för självmassage.

Hur används en foamroller?

Du använder en foamroller genom att rulla ut musklerna likt en kavel. Du lägger dig alltså på foamrollern med den muskeln du vill massera ut mot foamrollern för att sedan med din egna kroppstyngd rulla fram och tillbaka. Nedan finner du några bilder på när jag rullar/använder mig av med en foamroller. I ett inlägg längre fram kommer jag även att göra en film/videoblogg om flamrollers och olika användningsområden.

IMG_1422IMG_1431IMG_1432

 

 

 

 

Vart kan jag köpa en foamroller?

Du hittar olika typer foamroller av till bra pris på 24.se:s träningsproduktavdelning. Från 149 kr och det finns släta såväl som rollers med piggar. Kanske hittar du något annat träningsredskap som faller dig i smaken också!

OBS! OBS! OBS!

Det är extremt viktigt att veta att en foamroller kan aldrig ersätta en riktig massör! Dock är foamroller ett enormt bra komplement för underhåll och förebyggande syfte som man kan använda nästan varje dag. Alla har ju inte råd med en massör varje dag så att säga.

(Sponsrat inlägg)