Du måste äta var tredje timme. Sant eller falskt?

Du måste äta var tredje timme. Sant eller falskt?

SVAR: Falskt. Det finns inget rätt antal måltider och det spelar absolut ingen roll hur ofta du väljer att äta. Det som spelar någon roll är vad du väljer att äta och hur mycket. De korrekta antal måltiderna du ska äta per dag är den fördelning som passar dig bäst.

Det totala intaget av energi i förhållande till energiförbrukningen, är det enda som har betydelse för din viktbalansFör att din kropp ska må bra är det också viktigt att du täcker ditt näringsbehov så att du inte får brist av något.

Med andra ord. Trivs du med att inte äta någon frukost eller kanske hoppar över lunchen så är det okej, så länge du täcker näringsbehovet och mår bra så finns det ingen anledning att stressa i sig massor med mål mat.

4 kommentarer

 1. Om man inte är som jag då och behöver äta var tredje timme för att kunna vistas i möblerade rum…

  Svara
  • Haha, ja. Vissa tillhör ju den kategorin medan andra är som jag – kan gå en hel dag utan mat och sedan vara som ett svart hål och sluka allt i min väg. ;P

   Svara
 2. Exakt! Jag äter sällan lunch, utan äter i stället stor frukost, mellis och middag. Folk ser alltid snett på mig ”du måste ju äääta”. Jag äter riktigt bra, tackar som frågar. Bara för att jag inte äter lunch, för att jag inte är hungrig då, betyder inte att jag inte äter.

  Svara
  • Håller med, jag är precis likadan. Äter antingen inte lunch eller inte frukost och än har ingen av oss dött. ;) Människor funkar olika helt enkelt.

   Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *