maj2

Ännu en dag med strålande sol bjuder moder natur på. Det känns så otroligt skönt att kunna börja njuta av det härliga vädret nu jämfört med i vintras när det mestadels var kallt och nedkylt regn. :) Jag älskar verkligen att springa utomhus och känna dofter, vinden och solen i ansiktet.

Idag stod det ett tröskelpass på schemat, jag var väldigt tveksam igår om jag skulle genomföra det idag med tanke på min hälsena. Men efter att ha behandlat hälsenan med linement och antiinflamatorisk salva så var den symtomfri imorse när jag vaknade och även när jag hoppade runt här hemma lite på vardagsrumsgolvet, så jag beslutade mig för att ge mig ut ändå. Jag ville ju så gärna inviga mina nya mängdträningsskor utomhus i det fina vädret också.. Skulle det visa sig att det inte funkade så skulle jag bryta på en gång och GÅ hem. Nu behövde jag aldrig bryta och jag visade mig vara i bättre form än någonsin! Så härlig känsla!

Dagens pass såg ut som följande:
Uppvärmning: 10 min i zon 2-3
Arbete: 4x20min i zon 4 med 2min aktiv vila mellan sträckorna
Nedvarvning: 10 min i zon 2

Jag har aldrig kört 4x20min förut utan som max 3x20min. Det märktes mycket väl då när jag skulle påbörja dom sista 20min var det som att trycka på en knapp, mitt glykogenförråd var slut och jag hade heller inte med mig någon energi att stoppa i mig. Så dessa 20 min var riktigt plågsamma för mina ben och jag hade svårt att komma upp i puls pga det. Därför pendlade jag mellan zon 3-4 i sista intervallen. Men det gör inget, nu har jag fått erfara det också. Nästa gång blir det att ta med mig några dextrosol. :) Mina nya skor kändes dessutom helt fantiastiska, som gjutna på mina fötter och jag fick inga eller några tecken på skavsår i dem. Jag hoppas att det håller i sig!

Totalt sprang jag nästan exakt 2 mil på ca 1h och 45 min vilket jag är mycket nöjd med. Under intervallerna hade jag en snittfart på ca 4:45-5:00 min/km.

Övrig kul datainfo:
Maxhastighet: 16 km/h
Maxtempo: 3:45 min/km
Snittsteglängd: 99 cm
Snittkadens: 94
Förbrukade kalorier: 1647 kcal
Prozent fett av kalorierna: 13%

Med detta braiga pass i bakfickan ska jag och min sambo snart iväg till några vänner och ha en lugn skön kväll med grillning på menyn. Hoppas att ni också får en mysig fredag! :)