Dagens löpning och crossfit

Crossfit Lifebox, MarathonEmma, Löpning, Garmin Forerunner 620
Idag inledde jag helgen och morgonen med att ta en morgonjogg innan frukost, vilket var drygt 1 år sedan jag gjorde sist. Jag hade nästan glömt hur härligt det är att springa i den friska morgonluften (speciellt nu när det är så varmt) och höra fåglarna kvittra. Det blev en lugn runda på 30 min i zon 2 som kändes jättejobbigt för benen (men ej för flåset). Benen var tunga som bly och stumma efter all crossfit-träning men det var skönt ändå! Jag avslutade vid ica och köpte med mig frukost hem.

När jag ätit frukost och återsamlat krafterna så var det dags att cykla till Lammberget för att träna ett pass med gänget på Crossfit Lifebox. Sagt och gjort, det blev en riktigt jobbig. Framför allt med tanke på all träningsvärk jag har från onsdagens WOD. Huh! Dagens WOD inleddes med ett hundratal situps i något som kändes som en evighet. I slutet hade jag riktigt ont i svanskotan men tänkte inte mer på det då jag vet av mig att jag är känslig där när det kommer till situps. Sedan blev det även en hel del burpees, front squat, knäböj, amerikanska svingar och rodd också. Totalt höll vi på i ca 1h 15 min. Jag pressade mig hårt men inte till max, något jag kämpar med för varje gång! Men min hjärna är omedvetet inställd på att spara på krafterna känns det som… Som den sanna långdistansare jag är.

Hur som helst, när jag kom hem och skulle duscha så var jag tvungen att skrika till lite när vattnet träffa mitt värsta skavsår någonsin! Herregud säger jag bara, och det satt på svanskotan efter alla situps. Ingen skön känsla! Finns det någon som har tips/husmorskurer på hur man lindrar skavsår snabbare? Just nu har jag problem med att sitta ned vilket inte är så skoj kanske… :P

9 kommentarer

 1. Fint med rosa !

  Svara
 2. Nu kanske du inte har hållit på så länge med Crossfit men tycker du det funkar bra i kombination med löpning?

  Svara
  • Nej, jag har ju inte gjort det. Jag startade med 2 gånger i veckan vid midsommar så jag har ju nyss börjat. Hittills kan jag då säga att det inte funkar alls, min kropp säger verkligen ifrån att den tycker det är konstigt och jag har träningsvärk konstant som gör mig otroligt tung och mina tider har försämrats något fruktansvärt (med ca 5 min). Men jag tänker att detta är en övergångsperiod, det är ju nu jag utvecklar min styrka och explosivitet! :) Så om några veckor/månad hoppas jag att det vänt lite. Just nu gör det inget att jag känner mig så tung i kroppen heller, för jag satsar inte på tider de resterande loppen som är kvar i år. :) Så fråga mig igen om ett halvår typ. Då kan jag ge dig ett mer rättvist svar.

   Har du funderingar på att börja också eller?

   Svara
 3. Känns inte riktigt som jag har tid. Tid finns alltid såklart även om jag har två små barn hemma.
  Just nu passar löpning perfekt då jag kan springa till/från jobbet. Hade säkert varit välbehövligt att få lite starkare bål för att bli en ännu bättre löpare. Men jag tycker det är så tråkigt att göra dom här övningarna själv och hade behövt sällskap för att rutin på det.

  Svara
  • Åh, jag förstår! Själv har jag ju inga barn så har antagligen lite mer tid. Jag håller med dig att bålövningarna är tråkiga att göra själv, och jag märker faktiskt att jag pressar mig mycket mer i gruppen på crossfiten än vad jag gör hemma. Om jag ens skulle göra något hemma, för det gör jag aldrig. På sin höjd yoga. ;P

   Svara
 4. Var köper man en sån klocka?

  Svara
 5. Åh tack. Är det en pulsklocka eller vad heter det? Jag har precis bestämt mig för att gå ner i vikt och jag vill så gärna lära mig springa. Har aldrig sprungit innan. Och på den klockan står allt som jag vill.

  Svara
  • Ja det är en pulsklocka med GPS. Just denna kostar runt 4000 kr. Dock skulle jag rekommendera en mindre avancerad till att börja med då du förmodligen inte kommer ha nytta av ens hälften av finesserna i klockan i början. Det prisvärda runt 1000 kr som passar bra i början. Själv hade jag en garmin forerunner 110w som kostade 980 kr.

   Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *