IMG_0002

 

Denna onsdag vaknade jag tidigt så jag inledde den med att ge mig ut för ett backintervallpass. För er som inte vet så älskar jag att inleda arbetsdagen med egen träning för att sedan kunna lägga full fokus på dagens klienters träning. Idag kände jag mig dessutom extra pigg och full av energi så jag hade mycket krut att ge i backen. Det var skönt.

Att träna löpning i backe regelbundet har flera fördelar. Det är ett väldigt effektivt och säkert sätt att träna upp kondition samt löpteknik på, men som allt ska man inte göra det för ofta. För mycket av något är aldrig bra. När det kommer till backpass kan man dela upp det i olika sorter, jag brukar hålla mig till 2 varianter. Kort och brant backe samt lång och rätt flack backe. Idag körde jag i en kort, brant backe och här tänkte jag dela med mig av passet jag körde:

Uppvärmning: 2,5km lätt jogg + löpskolning och stegringslopp
Pass: 3×6 ruscher i en 60m brant backe. Gåvila nedför. Setvila 2 min.
Nedvarvning: 2,5 km lätt jogg

TIPS! Då du springer uppför en backe är det till en stor fördel att korta steget och ha en hög frekvens på benen. Sträck på dig! Tänk att du har ett spetsigt knä och ska trampa under dig med foten.