Idag ställde jag faktiskt klockan för första gången på mycket länge och strax efter 7 var jag iväg ut på ett långpass löpning. Målet med dagens runda var minst 2 mil och att kropp och själ skulle kännas bra med tanke på min rumpskada jag hade för några veckor sedan.
Jag inledde rundan med att hålla mig i zon 2 (ca 5:20 km/min). Efter ca 11 km mötte jag upp min vän Sara och då sänkte vi tempot till ett go-tempo som även passade henne (ca 6:00 km/min). Sara höll mig sällskap i ytterligare ca 11 km där vi prata om allt mellan himmel och gjord. När jag sedan ”vinkade av” henne och begav mig hemåt dom sista 8 km så kände jag mig oförskämt pigg, så jag bestämde mig för att göra en fartökning till det tempo jag önskar att jag kan hålla på Stockholm Marathon. Nämligen 4:40-4:50 min/km. Jag höll tempot hela vägen hem trots uppförsbacke sista halvan så jag är enormt nöjd.
Ännu mer nöjd är jag över att när jag sprungit 30 km och var klar så kände jag att jag lätt kunde fortsätta minst 1 mil till. Vilket är en känsla jag verkligen älskar! Dessutom så hade jag absolut inga som helst känningar av min rumpskada.
Så nu är jag verkligen i marathonform! 34 dagar kvar… :D